GY.F. gondolatai

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? (...) Gyerekek! Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?" (Balatonőszöd, 2006.05.26) Nem, köszönjük, ennyi talán elég is lesz...

Szocialistafigyelő

"Eliszonyodni nem nehéz annak, ki jól magába néz." Johann Wolfgang von Goethe

Friss topikok

Linkblog

Frusztrált helyi szocialisták

2010.03.07. 12:18 | Gramsci | komment

Frusztráció (lat. frustratio):

A szervezet akadályoztatása egy bizonyos cél elérésében. Átvitt értelemben minden olyan akadály, amely valamely elképzelt célkitűzés elérésének útjában áll. Ez az akadályoztatás megjelenhet a közvetlen kudarc élményeként, vagy tudattalanul, mint ahogyan a célkitűzés is lehet világosan körvonalazott és lehet tudattalan is.
A viselkedéskutatásban csak akkor beszélnek frusztrációról, ha az állatot vagy embert valamilyen konkrét művelet vagy korlát akadályozza egy jól meghatározott reakció kinyilvánításában. A frusztráció és az agresszivitás közötti összefüggés széles körben elfogadott.

Az elmúlt héten újabb jelét láthattuk annak, hogy a 2006 óta mélyrepülésben lévő MSZP tagságát a párt társadalmi elfogadottságának csökkenése rendkívűl demoralizálja, frusztrálja és még magukat értelmiséginek vélő tagjait is felőrli idegileg.

Professzor dr. Hahn György VII. kerületi MSZP-s képviselő úgy látta jónak, hogy az általa nem kedvelt Helyi Téma c. lapott kötegestűl a szemétbe dobja, így elősegítve választói kiegyensúlyozott tájékoztatását. (Veres János sem szerette volna 2006 áprilisában, ha választókat "megzavarnák", "befolyásolnák" az államháztartás valós számai, így igaz demokrata módjára azokat nem is hozta nyílvánosságra, így örködve a lakosság mentális egészsége felett. Meg is lett a jutalma; a 15. helyen szerepel az MSZP jelenlegi dicső vezetését bebetonozó országos választási listán.)

A Helyi Téma telefonon megkereste Hahn Györgyöt, de abban nem volt sok köszönet:

"Megkeresésünkre prof. dr. Hahn György a szégyenérzet legkisebb jele nélkül ismerte el, hogy valóban kidobta az újságokat. Kíváncsiak voltunk rá, mivel indokolja mindezt. – Csupa hülyeséget szoktak írni! Meg is mondtam neki, hogy ha meglátom a maguk újságját, akkor kidobom – mondta a világ legtermészetesebb hangján a képviselő. Az a felvetés sem érdekelte, hogy talán mégsem ez lenne a véleménynyilvánítás megfelelő módja.

– Nem kellene hülyeségeket terjeszteni, mert sajnos ilyenből rengeteg van az országban! Maguknak fogalmuk nincs egy sereg dologról, hülyeségeket állítanak, ugyanez van mindenkivel, sajnos – fogalmazott a képviselő, majd, amikor arról kérdeztük, mégis kire gondol, visszakérdezett: – Mi baja van még? Ha lenne általános intelligenciája, akkor nem kérdezné meg, hogy mi az a marhaság!

Miután megköszöntük a beszélgetést és elbúcsúztunk egymástól – nyilván saját intelligenciája által vezérelve –, hozzátette: Nyalja ki a seggem! 
"

A telefonbeszélgetést itt lehet meghallgatni:

 www.helyitema.hu/index.php

Gratukálunk Hahn úrnak "általános intelligenciájához"; reméljük az egyetemi előadásain egy fokkal értelmesebben érvel és szofisztikáltabban fogalmaz. Fene nagy intelligenciájával talán ő is belátja, hogy ha egy örgedő tanárember hátsófelének bizalmasabb megismerésére szólít fel egy fiatal riporterhölgyet, az nem képezi az euróatlanti kultúrkör szerves részét, hogy egyébb esztétikai megfontolásokról már nem is beszéljünk.

(Mindazonáltal legyünk megértőek az erzsébetvárosi képviselővel; Hunvald polgármester miatt biztos sok állmatlan éjszakája van.)

 

(Ez a fránya Freud Zsigmond...)

 

süti beállítások módosítása