GY.F. gondolatai

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? (...) Gyerekek! Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?" (Balatonőszöd, 2006.05.26) Nem, köszönjük, ennyi talán elég is lesz...

Szocialistafigyelő

"Eliszonyodni nem nehéz annak, ki jól magába néz." Johann Wolfgang von Goethe

Friss topikok

Linkblog

Lendvai Ildikó irányt mutat a megtévedt országnak. Jó évünk lesz, rajta nem fog múlni.

2010.01.02. 12:59 | Gramsci | komment

 

Mindnyájunk nagy kedvence, a Nap-kelte hajdan volt üdvöskéje 1974-től dolgozott a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán, majd 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988 és 1989 között osztályvezető-helyettesként. Itt az MSZMP kultúrpolitikája által veszélyesnek tartott művek, előadók megjelenéseit korlátozta, cenzúrázta és része volt a szegedi Tiszatáj irodalmi lap 1986-os betiltásában is. Remek demokratikus pedigré.

Marxista-leninista tápon nevelt négylábúból a modern tudomány és konyhaművészet csak kivételes esetekben tud ízes demokratikus szalonnát készíteni; gyakori az avasodás és a szavatossága sem az igazi.

Repetitio est mater studiorum, különösen ha ilyen vérmes demokratákról van szó.

 

süti beállítások módosítása